Tradycje kulinarne Karkonoszy - prelekcja
Zapraszamy na prelekcję Piotr Gryszela pt. „Tradycje kulinarne Karkonoszy”.
Na spotkaniu porozmawiamy o tym co jadano w Karkonoszach kiedyś i co gości na karkonoskich stołach obecnie.
Dowiemy się kim jest foodie i dlaczego rozczochrana panna młoda jest najlepsza na deser? Jak przyrządzić krkonošské kyselo i karkonoską brukiew po polsku, czym ugasić pragnienie i gdzie znaleźć regionalne smakołyki? O tym wszystkim opowie nam autor prelekcji oraz współautor hitu wydawniczego wydawnictwa AD REM "Kuchnia Ducha Gór" Piotr Gryszel. W trakcie spotkania będzie można wygrać egzemplarze książki "Kuchnia Ducha Gór"!
O autorze: Piotr Gryszel – pracownik naukowy Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, przewodnik sudecki, pilot wycieczek, regionalista i krajoznawca. Podczas swych podróży stara się odkrywać nowe smaki. Jak tylko ma czas to eksperymentuje w kuchni. Jak pisze o sobie: kiedyś jadł żeby żyć – teraz żyje, żeby jeść.
Na spotkaniu porozmawiamy o tym co jadano w Karkonoszach kiedyś i co gości na karkonoskich stołach obecnie.
Dowiemy się kim jest foodie i dlaczego rozczochrana panna młoda jest najlepsza na deser? Jak przyrządzić krkonošské kyselo i karkonoską brukiew po polsku, czym ugasić pragnienie i gdzie znaleźć regionalne smakołyki? O tym wszystkim opowie nam autor prelekcji oraz współautor hitu wydawniczego wydawnictwa AD REM "Kuchnia Ducha Gór" Piotr Gryszel. W trakcie spotkania będzie można wygrać egzemplarze książki "Kuchnia Ducha Gór"!
O autorze: Piotr Gryszel – pracownik naukowy Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, przewodnik sudecki, pilot wycieczek, regionalista i krajoznawca. Podczas swych podróży stara się odkrywać nowe smaki. Jak tylko ma czas to eksperymentuje w kuchni. Jak pisze o sobie: kiedyś jadł żeby żyć – teraz żyje, żeby jeść.

